Foto’s Sprookjesconcert on Tour

Sprookjesconcert on TourNa het succes van het Sprookjesconcert in de Evenmentenhal in Gorinchem kwam Van Hoorne afgelopen zomer- en herfstvakantie in samenwerking met OptiSport Events met het Sprookjesconcert On Tour. Een soort mini-Sprookjesconcert van iets meer dan een uur dat gedurende de basisschool vakanties in verschillende sporthallen door heel Nederland stond.

Sita heeft de kinderen en spetterend en magisch concert beloofd met al hun favoriete Sprookjesfiguren. Maar wat blijkt? Alle Sprookjesfiguren zijn op vakantie en kunnen dus niet komen. Er zit voor Sita niets anders op dan de Koning om hulp te vragen. Hij kan haar echter ook niet helpen dus stuurt hij Sita naar de heks, die door de andere Sprookjesfiguren niet mee is gevraagd op vakantie. Zij weet wel een toverspreuk, maar kan zij Sita hiermee helpen het concert te redden?

Het Sprookjesconcert on Tour is net zo’n feest als het Sprookjesconcert dat ieder jaar gehouden wordt. Vele Sprookjesfiguren komen voorbij, net als herkenbare nummers die snel blijven hangen uit diverse theaterproducties van Van Hoorne. Sommige nummers zijn hier en daar wat aangepast zodat ze in het verhaal passen, maar dat maakt het extra leuk. De kinderen doen enthousiast mee en na wat aanmoediging van Sita en de andere sprookjesfiguren dansen ook de papa’s en mama’s in de zaal mee.

Het Sprookjesconcert on Tour is een stuk kleinschaliger dan het Sprookjesconcert maar dit maakt het extra leuk voor de aanwezige kinderen. Ze worden echt bij het concert betrokken en het duurt niet lang of ze staan aan de rand van het podium te kijken naar die mooie prinsessen en prinsen en mee te zingen. Dit kleinschalige zorgt ook voor leuke lach momenten bij de volwassenen in de zaal, want kinderen zien alles. Toen Roodkapje vertelde dat ze met koekjes onderweg was naar oma maar de weg kwijt was wist een van de kinderen op te merken dat Roodkapje helemaal geen koekjes bij zich had. Doordat het zo kleinschalig is kunnen de acteurs op het podium hier weer leuk op in spelen. En zoals altijd is het na het concert tijd voor een meet&greet met de Sprookjesfiguren.

Onze foto’s van het Sprookjesconcert on Tour vind je in het fotoalbum.

Geef een reactie