Sita schrijft Avro Musical Column

Sita schrijft Avro Musical ColumnElke week verschijnt op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Afgelopen week was het de eer aan Sita!

Wie gelooft er in sprookjes? Ik! Soms lijkt mijn hele leventje wel een sprookje.

Wie had gedacht dat ik ooit mijn musicaldebuut zou maken, ik in ieder geval niet, tot een jaar geleden. Ik kwam in contact met Michael van Hoorne en het klikte. Ineens was het heel logisch om deze kans met beide handen aan te grijpen, om samen met Geert Hoes in de musical Klein Duimpje te gaan spelen!

Tijdens de perspresentatie in, hoe toepasselijk, Kasteel De Haar heb ik de hele cast ontmoet. Wat een leuke club mensen, enthousiast, gedreven, getalenteerd, maar bovenal hele fijne mensen. Ik voel me nu al thuis en dat vind ik erg bijzonder.

Natuurlijk moet ik nog veel leren maar ik sta wagenwijd open en ga vol energie de repetities in. Zanglessen bij Jimmy Hutchinson zijn al wel begonnen, wat een topper is dat, er gaat een wereld voor me open. Dat zal tijdens de repetities ook wel zo voelen, de wereld die Musical heet.

De rol die ik mag gaan spelen in Klein Duimpje is prinses. Welk meisje wil dat nou niet?! Ik moet bekennen dat ik vroeger liever in bomen klom dan dat ik verkleed ging als Prinses, dat maakt de uitdaging des te groter. De Koning, gespeeld door Marcel Smit, (over toppers gesproken!) wil zijn dochter graag beschermen voor de boze buitenwereld, maar de Prinses wil op avontuur, de wijde wereld in en gaat dat doen met alle gevolgen van dien… Uiteraard worden er geen kinderen opgegeten, Van Hoorne heeft het talent een draai te geven aan de sprookjes waardoor De Musical leuker, spannender, maar vooral grappiger wordt dan het traditionele verhaal.

Vanaf oktober dit jaar tot en met juni 2012 touren we langs zo’n 70 theaters. Het leek nog zó ver weg maar in no time staan de repetitie dagen voor de deur. Ik heb tijdens de Sprookjesconcerten, waarin alle sprookjesmusicals van Van Hoorne Theaterproducties voorbij kwamen, mogen proeven van het vak en ik sta te stuiteren en kan niet wachten om de Prinses uit Klein Duimpje tot leven te brengen.

Veel liefs en tot in de theaters!

Sita

Op dezelfde website staat ook een leuke videocompilatie van de perspresentatie van Klein Duimpje en hierin geeft Sita o.a. een voorproefje van de musical.

Geef een reactie