My Camp Rock

Samen met haar nieuwe Belgische collega Dean Delannoit zal Sita de talentenjacht My Camp Rock gaan presenteren.

Sita en Dean gaan tijdens de audities in het voorjaar van 2010 op zoek naar het beste jonge zang- en danstalenten van Nederland en België. Na de audities vind er vier dagen lang een zomerkamp plaats en daarna een finale. De winnaar wint zijn of haar eigen videoclip die uiteindelijk te zien zal zijn op Disney Channel.


                                                                                

Uit honderden inzendingen worden 40 kandidaten geselecteerd die voor de vakkundige jury, bestaande uit Babette Labeij, Nicky Vernieuwe en Chris van Tongelen, auditie mogen doen. In Den Bosch doen de kandidaten auditie en na 2 spannende rondes blijven er 12 kandidaten over die door mogen naar het bootcamp. Op 18 en 25 juni zijn de eerste auditierondes uitgezonden op Disney Channel. In de weken daarna verschenen er op het YouTube kanaal van Disney Channel diverse achter de schermen filmpjes van deze audities.
 
 

De twaalf overgebleven kandidaten verbleven 4 dagen lang in een echt zomerkamp. Tijdens het bootcamp kregen de kandidaten diverse tips en waren er workshops van onder andere de band Valerius. Aan het einde van dag 4 waren er nog 4 kandidaten over die door gaan naar de grote finale. De bootcamp afleveringen worden uitgezonden vanaf vrijdag 27 augustus om 18.30 uur.
 
 
 

Op 24 september is het zover: De vier overgebleven acts staan samen in een spannende en zenuwslopende finale. Ze treden samen op en zingen daarnaast allemaal hun eigen nummer. Het nummer waarmee ze optreden is ook het nummer waar ze een videoclip bij op gaan nemen, mochten ze winnen. Na lang overleg kiest de jury unaniem voor Cheyenne & Mayleen, en zij mogen samen een videoclip opnemen bij het nummer It’s Not Too Late.

Daarnaast traden Cheyenne & Mayleen tijdens Tinadag in Duinrell op en zongen de bonustrack (Santa Claus is Coming to Town) in voor de single Walking in a Winter Wonderland van Sita en Dean. Hiervoor namen ze in Dinseyland Parijs een videoclip op en mochten ze met Sita en Dean mee op promotietour in Naaldwijk en Lelystad.