Story

Zaterdagmorgen 5 maart, begint voor 12 talenten het grote STAR-maker avontuur. Na een emotioneel afscheid brengt Gijs Staverman de talenten naar de deur van ‘the starcampus’ waar de talenten 3 maanden moeten verblijven en er 24 uur per dag camera’s op ze gericht zijn, waar ze opgeleid zullen worden door professionele mensen tot echte ‘real’stars…. Een laatste zwaai naar familie en vrienden en de deur valt dicht. Starmaker is begonnen!

De 12 talenten die in dit star-maker avontuur meedoen zijn: MENDY(22) STEFAN(22) MARTIJN(17) BOUCHRA(18) LIEKE(17) ANNA(17) BART(17) RACHEL(20) RUBEN(20) SITA(20) ANUSCHKA(25) HESSEL(20). Wanneer ze in het huis komen hebben de talenten nog geen idee wat hun te wachten staat,( hebben ze later in interview verteld) rachel; ‘’ik had helemaal niets verwacht, ik wist niet eens dat ik wegmoest van huis voor star-maker!’’ aldus in een interview met hitkrant.

De eerste avond begint al goed, want superster Lionel Richie komt langs op de starcampus, de talenten hebben meteen al dikke pret met elkaar en proberen een plek in de groep te vinden. In de eerste week is het direct al zweten geblazen ze maken onder andere kennis met zanglerares Setske, die ook xander van volumia les geeft/gaf, met dans en choreografe Zillah die wel houdt van een pittige les, engelse les van Buffy, ook Tjeerd Oosterhuis komt kennis maken met de 12 talenten, Florent van zomba komt ook ff een kijkje nemen in de star-campus, hij is ook een van de makers die de talenten die 3 maanden begeleid. Dan hebben we nog Tim van Mojo en Diana van Yorin die ook helpt met de begeleiding. Nadat de talenten al een beetje kennis gemaakt hebben met ‘the makers’gaat het programma z’n gangetje, het programma is meteen al populair bij de jongeren. Er komen nog meer sterren in de eerste weken naar ‘the campus’om hun ervaringen in de muziekwereld te vertellen, zo zijn Ricky Martin, Jessica Folcker, Adam Curry (die de talenten mediatraining geeft) en last but not least spice girl Mel B die met de talenten eens even een goed gesprek had over sex… Ook krijgen de talenten van Anastacia een goude plaat als voorbeeld aan de muur in de campus. In de drie maanden hebben de talenten nog kennis gemaakt met Twarres,Steps, Marco Borsato, the A-teens, Nelly Furtado en Katja Schuurman.

De talenten hebben veel plezier met elkaar in de campus, dat blijkt uit de uitzendingen (elke werkdag 19.35) en uit de livestreams waarmee je 24 uur per dag kan kijken in de campus. Maar het plezier slaat plotseling om als Hessel aankondigd dat hij de starcampus vrijwillig gaat verlaten, de reden voor het vertrek wil hij niet voor de camera vertellen en zal dat later met de andere 11 talenten over praten na star-maker. Uitgezwaaid door de overige 11 talenten loopt hij naar het hek, Hessel is vertrokken!

Na hessel’s vertrek volgen de gebeurtenissen zich in een rap tempo op, de eerste liveuitzending op donderdag dat er een liveoptreden is van twee talenten.. In de liveuitzendingen hebben de talenten de opdracht gekregen om met twee aan twee een duet op te voeren in de liveuitzendingen, als eerste moeten Lieke en Martijn, en Bart en Anuscka (dacht ik) daarna Sita en Ruben en Mendy en Stefan, Anna en Bouchra en als laatste na hessel’s vertrek Rachel en Anuscka, (rachel moest eigenlijk met hessel maar na zijn vrijwillige vertrek moest rachel een andere partner kiezen met loten en dat was dus anushka geworden.)

In de tijd dat de talenten in de campus zitten is er bijna elke week een x aantal liedjes waaruit er een gekozen moet worden die de talenten op de cd zetten. Het eerste liedje wordt Damn I think I love You , het is een beetje een rocky nummer, het liedje valt direct in de smaak bij de talenten, bij bouchra is wel de enige die het wat minder vind. Bouchra; ‘de anderen zijn wat meer rocky aangelegd ik ben meer van de r&b, maar ik ga wel alles geven hoor!’ aldus bouchra. Er waren nog 2 gloednieuwe liedjes die op de cd konden komen dat waren ‘Moonlight On Water, waar wat meer talenten problemen mee hadden Bart; ík vind het een heel chaotisch nummer ik kan er moeilijk mee uit de voeten’. Het 2e liedje is Sorry, een ballad. Het uiteindelijke liedje is Sorry geworden er word opgenomen in een studio voor op de cd. Dan word de eerste videoclip opgenomen Damn..I think I love You. In de ijzige kou wordt de clip opgenomen, op een landingsbaan. De talenten moeten het liedje in dubbele snelheid playbacken wat hun aardig goed afgaat. De lead wordt gezongen door een trotse Sita, ook Martijn en Stefan hebben een groot stuk. De single wordt gereleasd en Het uiteindelijk resultaat heb je natuurlijk al kunnen zien.

Een week na de shooting van Damn moet er in de liveuitzending voor het eerst iemand weggestemd worden…maar dan komt er een schokkende mededeling; de makers hebben besloten er nu al 2 talenten uit te stemmen..als de talenten dit horen worden ze nog zenuwachtiger,” wie zullen het zijn??’ ‘’ dan word het bekend gemaakt; het zijn Ruben en Anuschka….de makers vonden dat Ruben nog veel te druk bezig was om een plaats in de groep de vinden en Anuschka heeft het veel te moeilijk met de groep, Anuschka; ‘dit zijn niet de mensen waar ik in het dagelijks leven mee om ga’. En daar heeft anuschka het nogal moeilijk mee, daar kwam ook nog bij kijken dat ze aangegeven heeft liever solo te gaan. Dus Ruben en Anuscka zijn degene… jammer…

Na een week moet er alweer een talent uitgetemd worden dit keer maar 1. De talenten vragen zich allemaal af wie??!! Mendy is degene die eruit moet. De reden was dat ze al aangegeven had dat dit niet helemaal was wat ze wilde…

In de tijd van de liveuitzending voordat mendy te horen kreeg dat ze eruit moest had Gijs nog een leuke mededeling; Gijs;’jullie mogen bij the TMF-awards een optreden geven!!’. De talenten gaan uit hun dak en kunnen niet geloven dat ze zo tussen de bekende sterren zoals destiny’s child en Janet jackson staan. Damn I think I love you blijkt ook een enorm succes te zijn, dat blijkt uit een feit dat de single op nummer 1 (!) binnenkomt in de top 40 en in de mega top 100!, De talenten gaan voor het eerst signeren (lieke, bouchra en anna) in een winkel in Almere. De hele dag wordt nog druk gerepetreerd voor het optreden op de TMF awards. Op de avond van de TMF-awards gaat het dak er af als de 12 talenten hun optreden doen, Rachel en Bart worden mogen ook nog een award uitreiken..

Een week later moet er opnieuw afscheid genomen worden van een talent…Lieke is degene die moet vertrekken, de makers;’lieke heeft het veel te moeilijk, ze kan het sterrenbestaan helemaal niet aan’. Aldus de reden voor het vertrek. Het word een emotioneel afscheid. Een week later zitten de talenten weer in spanning, wie moet er weg???? Maar florent heeft geweldig nieuws, er zal niemand meer moeten vertrekken, de groep blijft met 7 talenten…..de groep is door het dolle heen!!! Die avond word het gevierd met drank en hapjes en met familie!!! De reden voor deze beslissing; ze zijn alledrie uniek en hebben een eigen rol in de groep. Bouchra, Anna of Martijn daar ging het om..

De eerste fandag wordt georganiseerd en is een groot succes, de fandag word gehouden in de achtertuin van de campus…ook singeren ze petten, en zelfs buiken en een gebroken been!! Starmaker is nu een nog grotere hype onder de jongeren.

Vanwege het grote succes van ‘Damn’ en het inmiddels uitgebrachte duet tussen Bart en Sita ‘I was made to love you’ treden de talenten steeds meer naar buiten, zo gaan Bouchra en Anna op bezoek bij Sonja Silva van TMF. Bart en Sita gaan samen signeren in een platenzaak en treden op bij TMF-cafe. Maar naast dit soort activiteiten is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning op de campus….zo gaan de talenten een dagje zeilen, uitwaaien op het strand en lekker zwemmen in een tropisch zwemparadijs. Op 29 april viert Bouchra haar 18e verjaardag, als verassing komt zanger Def rhymes langs dat Bouchra niet snel zal vergeten,ze werd namelijk door Def met de neus in haar verjaardagstaart gedrukt!! ook krijgt Bouchra als cadeau haar eerste autorijles. Die avond krijgen de talenten een flinke lading drank om haar verjaardag te vieren. Ook komt de moeder van Bouchra even langs de campus om het feestvarken te feliciteren.

Dan is het moment daar dat de groep een nieuwe naam krijgt. Star-maker blijft de naam van het programma maar de band gaat nu K-OTIC heten, het publiek kon nog stemmen op de volgende namen; Stars Inc en Young Guns, maar K-otic was toch het mooiste.de naam werd heel spectaculair bekend gemaakt; zanglerares Setske werd door Hans Klok uit een doos getovert, Setske kwam tevoorschijn met een bord met de naam erop. De talenten vinden de naam echt VET!!”. Ondertussen wordt er nog gestreden voor de solosingle. Nadat de talenten hun soloperformace hebben gedaan moet er een keus worden gemaakt tussen Stefan, Anna en Sita….Sita wint dit en mag naar zweden om het plaatje “Happy’. Op te nemen. Ondertussen word er keihard aan het album gewerkt dat 25 mei uit moet komen. En daar hoort natuurlijk ook een hoesje bij, hiervoor moeten de talenten in een hele vreemde positie , ze moeten op een glasplaat 3 meter boven de grond poseren!!! Er word niet alleen aan het album gewerkt, er komt ook nog een nieuwe single uit, ; I Can’t Eplain word de opvolger van Damn.. voor deze single moet natuurlijk ook een clip opgenomen worden, het gebeurt in de achtertuin van de campus…Stefan, Bart en Rachel hebben de leads in dit liedje.. De clip heb je inmiddels gezien.

Bart, Martijn en Stefan mogen hun liedjes ook opnemen!! Deze liedjes worden ook op de cd gezet. Martijn heeft een nummer wat hij met wat hulp van adje van den berg geschreven, het nummer heet Gina, wat hij trouwens ook met de soloperformace heeft gedaan. Het liedje heeft hij geschreven voor een meisje waarvan hij de naam niet wil zeggen . Stefan heeft een geheel eigen liedje opgenomen en geschreven het heet; “Peace Of mind”. Het is een hele mooie ballad “Stefan;’ dit is het mooiste wat je kan gebeuren, je eigen nummer op een album!”aldus een hele blije stefan. Bart mag het cover liedje Supergirl’ opnemen wat oorspronkelijke een liedje van de groep Reamonn is. Bart bleef het liedje maar zingen in de campus en is daardoor heel populair geworden. Reamonn heeft het liedje ook opnieuw uitgebracht en staat nu hoog in de charts…bedankt bart! Zeg je dan!

Star-maker zal afgesloten worden met 2 eindconcerten in de Heineken Music Hall, en hiervoor moeten de talenten natuurlijk keihard oefenen. Voor het nummer Damn komen de talenten nog even met z’n 12en bij elkaar, maar door het mooie weer oefenen de talenten niet altijd even hard… In deze tijd werd de naam van het album van K-otic ook bekend gemaakt, volgens florent van zomba gaat het album BULLETPROOF heten, de talenten vinden het allemaal ‘keigaaf’.!!!

Het slotconcert komt steeds dichterbij. Onder leiding van Tim en Zillah gaan de talenten kleding uitzoeken in Amsterdam. In een hotel wordt de kleding gepast en worden er setjes gemaakt voor het concert. Een week voor het grote concert is de eerste try-out in Tivoli. Daarna hebben ze nog een try-out in Almere en daarna is het zover:: het eindconcert, het werd gegeven op 24 en 25 mei in de Heineken Music hall. Het dak gaat eraf.en ze laten zien dat ze beslist geen one day fly zijn!. De K-otic cd “Bulletproof”word op het concert al verkocht en ook op internet is het al duizenden keren besteld, zodat het album bulletproof al voor de verkoopdatum al goud werd en dat is uniek!!! (Intussen is nu de CD al platina en staat op nummer 1 in de album top 50, het is de best verkopende plaat van dit moment. Het ziet ernaar uit dat de CD binnenkort dubbel platina word, want de fans blijven naar de winkel rennen voor het album BULLETPROOF van de K-oticers!!….).

Na het fantastische optredens zit het erop voor de 7 talenten…zij gaan verder als de band K-otic en mogen na 3 maanden in de campus eindelijk naar huis. De hele ochtend hebben de talenten hun laatste spullen bij elkaar verzameld. Tijdens het ontbijt komt er een cameraploeg binnen voor de laatste beelden “”hee weg jullie!”roept Bart lachend tegen de camera’s. De talenten vertellen voor de camera wat ze het meest zullen missen;….Sita; ‘’de gezelligheid ga ik heel erg missen’’! en de kussengevechten!!! Lacht Stefan. Ík heb mijn vriendin al ingelicht dat we thuis dagelijks een kussengevecht gaan houden’!! prompt krijgt Stefan een kussen naar z’n hoofd geslingerd van Martijn

Maar dan is het zover. Tassen, jassen worden gepakt Nog een laaste zwaai naar het huis, dan mogen de talenten eindelijk naar buiten…””dag vissies”” . ‘’dag tuin” zegt rachel. ‘’Dag bloemen’’ zegt Sita. ‘’Dag Camera’s” lacht Anna! “Doei” roept Martijn. De talenten begeven zich naar de deur. Martijn doet de deur open en wandelt naar buiten, de anderen lopen hem achterna…””We’re leaving the fucking place’’ roept Bart uitgelaten. “”Doei Campus!” roepen de talenten in koor. “We’re really leaving man!!”roept Bart nog een keer. De talenten lopen het pad op naar het hek. Hierachter staan 2 geblindeerde auto’s te wachten, de talenten klimmen de auto’s in. Nog een laatste zwaai naar de campus en de crew, dan vallen de autodeuren dicht. De twee auto’s rijden onder luid getoeter weg………. STAR-MAKER IS VOORBIJ………..