Kandidaten

Omdat dit de officiële biografieën uit de Starmakertijd zijn is het mogelijk dat de informatie op deze pagina niet meer volledig klopt.

Geboren: 28 februari 1984
Hobbies: zingen en dansen
Muzieksmaak: soul, R&B en rap
Ambitie: haar hele leven bezig zijn met zingen
Anna woont bij haar ouders en zit op de Vrije School. Haar 21-jarige broer is op zichzelf gaan wonen. Ze is het jongste talent van de Starcampus. Anna wil meedoen aan Starmaker, omdat ze zoveel van muziek houdt dat ze het fantastisch vindt om daar met een groep elke dag mee bezig te zijn. Anna’s idolen zijn: Erykah Badu, Angie Stone, Lauryn Hill en Trijntje Oosterhuis.

Geboren: 2 augustus 1977
Hobbies: zingen, dansen, zwemmen
Muzieksmaak: soul, jazz, gospel, rap, rock, R&B
Ambitie: fulltime zingen
Anuschka werkt als assistent-account manager bij het Ministerie van Defensie. Ze is 23 jaar en het oudste talent op de campus. Anuschka doet mee aan Starmaker omdat ze dit altijd al heeft gewild en er zelfs voor op de wereld is gezet. Ze heeft een brede muzieksmaak, het is maar net hoe haar pet staat. Haar grootste idool is Anastacia, zij lijkt minstens zo gek.

Geboren: 14 februari 1984
Hobbies: zingen, cabaretiers imiteren of zelf sketches bedenken
Muzieksmaak: de betere top 100 muziek
Ambitie: zingen in een bekende band
Bart woont met zijn ouders, broertje en zussen. Hij zit in de 5e klas van het VWO. Hij gaf zich op voor Starmaker omdat zingen zijn grootste hobby is en het hem geweldig lijkt om daar dag en nacht mee bezig te kunnen zijn. Bart heeft niet echt 1 idool, er zijn wel meerdere zangers/zangeressen waar hij enorm naar opkijkt, zoals Whitney Houston, Westlife en Leann Rhymes.

Geboren: 28 april 1983
Hobbies: zingen en dansen
Muzieksmaak: r&b
Ambitie: beroemde zangeres worden
Bouchra werkt als administratief medewerkster bij de Rabobank. Ze houdt van zingen en dansen en speelt viool. Haar grote voorbeeld is Whitney Houston. Ze bewondert eerlijkheid in mensen. Met haar deelname aan Starmaker hoopt ze de kans te krijgen om beroemd te worden met hetgeen wat ze het liefste doet, namelijk zingen.

Geboren: 16 augustus 1980
Hobbies: zingen, lezen en fitnessen
Muzieksmaak: heel breed
Ambitie: een daverend concert geven voor tienduizenden uitzinnige fans
Hessel woont in Amsterdam waar hij aan de universiteit theaterwetenschappen studeert. Daarnaast heeft hij een bijbaan als verkoper in een cd-winkel. Hij doet mee aan Starmaker omdat het hem een kans geeft zijn ultieme doel te bereiken: zingen en daar helemaal voor gaan. Zijn muziekvoorkeur beperkt zich niet tot een stijl: zijn smaak varieert van Westlife tot Anouk tot Laura Pausini tot Abba. Maar zijn grootste idool is Celine Dion. Haar stem vindt hij bewonderenswaardig. Maar met Madonna kan hij zich weer het best identificeren: op dezelfde dag jarig, beiden een ijzeren wil en allebei constant vernieuwend bezig, aldus Hessel.

Geboren: 28 december 1983
Hobbies: zingen, gitaarspelen en met de band optreden
Muzieksmaak: rock en top 40 muziek
Ambitie: hele leven optreden, touren
Lieke woont bij haar ouders. Hoewel ze een opleiding verpleegkunde volgt, wil ze het liefst van zingen en optreden haar beroep maken. In die richting doet ze dan ook al het nodige: ze speelt in een band waarmee ze vaak optreedt. Ze gaf zich op voor Starmaker om een nog grotere stap in die richting te zetten. Lieke bewondert Anouk en Ilse de Lange.

Geboren: 13 oktober 1983
Hobbies: muziek, vechtsporten
Muzieksmaak: Bon Jovi, Thin Lizzy, Rock en Rockballads
Ambitie: Op een dag te horen krijgen dat de hele wereld van zijn muziek geniet
Martijn is 17 jaar en gaat nog naar school. Daarnaast is hij actief als bestuurslid in een jongerencentrum. Bovendien schrijft en componeert hij zelf liedjes. Zijn songteksten gaan over van alles, van de ware liefde tot zware depressies. Hij zingt in een band die voornamelijk rock (Thin Lizzy, Bon Jovi, Aerosmith) speelt. Verder acteert Martijn ondermeer in de toneelstukken ‘Medea’ en ‘Othello’. Zijn grote voorbeeld op acteergebied is Jack Nicholson. Op muziekgebied zijn zijn helden Jon Bon Jovi en Phil Lynott. Martijn knapt af op meisjes die uit hun mond stinken.

Geboren: 6 augustus 1978
Hobbies: zingen, optreden met de band
Muzieksmaak: rockmuziek en top 40 muziek
Ambitie: zingen, zingen en nog eens zingen
Mendy is verpleegkundige van verstandelijk gehandicapten. Ze wil meedoen aan Starmaker, omdat het haar een grote uitdaging lijkt en dit haar kans is om door te breken. De grote idolen van Mendy zijn Anouk en The Corrs. Anthony Hopkins is haar favoriete acteur.

Geboren: 9 augustus 1980
Hobbies: zingen, kleding ontwerpen, schilderen/tekenen
Muzieksmaak: alle soorten muziek
Ambitie: beroemd worden
Rachel woont samen met haar vriend en is werkzaam als administratief medewerkster. Ze heeft zich opgegeven voor Starmaker omdat ze iets wil bereiken met muziek en hoopt dat dit project haar daarmee helpt. Rachel houdt van alle soorten muziek, maar ze bewondert toch het meeste Jennifer Lopez, Madonna en Celine Dion.

Geboren: 30 oktober 1980
Hobbies: zingen, koken en DTP-en
Muzieksmaak: r&b, oldschool hiphop
Ambitie: zingen
Ruben is derdejaars student grafisch management. Een bijbaan bij de Centrale Slagerij van het Edah Distributiecentrum helpt hem aan wat extra geld. Hij gaf zich op voor Starmaker omdat hij het “een mooi idee vindt om gezamenlijk een doel na te streven onder begeleiding van bekende en gerespecteerde mensen.” Zijn grote idool is John Farnham. Verder luistert hij graag naar de muziek van Westlife, Savage Garden, Venice en Marco Borsato.

Geboren: 08 juni 1980
Hobbies: Zingen, schilderen
Muzieksmaak: K’s Choice, Jewel, Alanis Morissette
Ambitie: internationaal doorbreken
De 20-jarige Sita is etaleuse en decoratiemedewerkster. Ze zingt al zo’n drie jaar, en volgt sinds twee jaar ook zangles. Dansen en acteren kan Sita ook: ze volgt een Rock ‘n Rollcursus en zat bij het Nederlands Kindertheater. In Starmaker ziet zij een grote kans om met professionele mensen te kunnen werken die uit haar kunnen halen wat erin zit. Haar levensmotto: ‘Grijp alle kansen die je toekomen.’

Geboren: 16 januari 1979
Hobbies: muziek, fitness, gitaar spelen
Muzieksmaak: Rock, Kane, Jeff Buckley
Ambitie: Doorbreken in de muziek, optreden op Pinkpop
De 22-jarige Stefan heeft het mbo afgerond en is lasser van beroep. Stefan noemt zichzelf erg vrolijk behalve ‘s ochtends, omdat hij nogal last heeft van een ochtendhumeur. Hij speelt gitaar en drums en schrijft en componeert zelf muziek, voornamelijk Engelstalige rockballads. Zijn grote voorbeeld is Jeff Buckley en zijn lievelingsfilm The Blues Brothers. Stefan heeft een hekel aan mensen die hun afspraken niet nakomen. De mooiste dag in zijn leven zal de dag zijn dat Stefan optreedt voor een uitzinnige menigte op Pinkpop.