Sterren Dansen op het IJs 2011

Na in 2007 het tweede seizoen van Sterren Dansen op het IJs (SDOHIJ) gewonnen te hebben keert Sita op vrijdag 28 januari 2011 terug in het programma. Dit maal niet op schaatsen, maar ze neemt plaats in de jury. De drie andere juryleden zijn Hein Vergeer (de winnaar van het eerste seizoen), Marc Forno en Jane Hamelink.

Sita is samen met Hein Vergeer door Gerard Joling gevraagd plaats te nemen in de jury vanwege hun ervaringen in de eerdere seizoenen. Als ervaringsdeskundige geeft Sita elke vrijdag tijdens de liveshow commentaar op de schaatstalenten van onder andere Danny de Munk, Beau van Erven Dorens, Kim Feenstra en Inge de Bruijn.

Sita is tot en met de finale op 15 april elke vrijdag in de jury te zien om 20:30 uur op SBS6.

Jury Sterren Dansen op het IJs 2011

Hoe bevalt het jureren bij SDOHIJ?
Erg goed! Ik vind het leuk om te doen. De sfeer op de vrijdag is super, iedereen heeft zin om er een leuke show van te maken en het voelt als een feestje.

Wat vind je van het niveau van de kandidaten?
Super hoog. Ik zei al in de eerste liveshow, Jenny doet dingen die ik pas in de 5e of 6e liveshow deed. Maar bijna alle deelnemers gaan al onwijs goed.

Waar let je voornamelijk ook bij het beoordelen?
Eigenlijk wel op het totaal plaatje. De houding tijdens het schaatsen, de houding in de lifts, maar zeker ook op het plezier dat ze uitstralen. Dat is zo gaaf om te zien, dat maakt een kuhr compleet.

Wie verwacht je in de finale terug te zien (heb je al favorieten)?
Mijn favorieten zijn op dit moment Jenny en Ralf, geweldig wat ze laten zien. Maar ook Michael gaat super, verwacht dat ook hij ver gaat komen.

Heb je zelf inmiddels ook weer op de SDOHIJ ijsbaan geschaatst?

Jammer genoeg nog niet. Ik wil niemand in de weg schaatsen maar natuurlijk hoop ik de aankomende weken een keer het ijs op te kunnen!

Heb je als jurylid ook zenuwen of was het voor de kuren in 2007 erger?
Gelukkig geen knikkende knieën die ik soms had in 2007! Het zijn andere zenuwen en in mindere mate, zou het eerder gezonde spanning noemen wat een liveshow altijd wel met zich meebrengt. Maar ook lijk ik wel een beetje de spanning van de sterren te voelen omdat ik natuurlijk precies weet wat ze doormaken.