Biografie

Het is snel gegaan voor Sita Vermeulen, die in 2001 een vliegende carrièrestart maakte door haar optreden in het TV programma Starmaker, waarin twaalf jonge talenten streden om een plekje in popband K-otic. Sita was vanaf het begin al een van de meest geliefde talenten door haar sympathieke uitstraling en zuivere, lekker in het gehoor liggende stem. Na korte tijd deel te hebben uitgemaakt van de immens populaire popgroep, dat een reeks nummer 1 hits scoorde en vele uitverkochte optredens deed, bracht Sita in 2001 haar eerste solosingle Happy uit. Het vrolijke, up-tempo nummer werd gelijk een grote nummer 1 hit en maakte van Sita een van de populairste zangeressen van Nederland. Haar gelijknamige debuutalbum was op de dag van release al goud en kwam binnen op #2 in de album Top 100. Eind 2001 nam ze ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem Alexander en Maxima het duet Lopen Op Het Water op met Marco Borsato. Ook dit nummer stond wekenlang op nummer 1 in de Nederlandse charts. Daarnaast won Sita een drietal TMF awards: voor Beste Zangeres, Beste Single (Happy) en Beste Videoclip (Happy).

Eind 2002 stond ze hoog in de Franse hitlijsten met Le Chemin, een Franstalig duet met de band KYO. Deze samenwerking werd later dat jaar bekroond met een NRJ Award voor Beste Single. Het was dan ook een logische stap om bij haar volgende album Come With Me speciaal voor de Franse fans een paar Franstalige liedjes te doen.

Come With Me was de verleidelijke titel van het tweede album van Sita. Come With Me is een Zweeds/Nederlandse/Franse aangelegenheid geworden, met medewerking van gerenommeerde producers uit beide landen: Peter Kvint (Andreas Johnson), Tony Cornelissen (Di-rect), Reyn Ouwehand (Kane, Silkstone) en natuurlijk Douglas Carr (The Corrs, Ace of Base), die ook al tekende voor de productie van Sita’s debuutalbum Happy.
Muzikaal gezien ligt Come With Me in het verlengde van haar debuut, maar klinkt tegelijkertijd een stuk volwassener. Volgens Sita zijn de liedjes, geschreven door bekende componisten als Lisa Lindebergh (Jennifer Brown), Jimmy Monell (Roxette), Stephanie Bently (Faith Hill), Ben Copland (Liberty X) en Douglas Carr, haar op het lijf geschreven.

Sita heeft zich duidelijk ontwikkeld van pril, veelbelovend zangtalent tot een professionele en veelzijdige zangeres. Haar heldere, zachte stem leent zich uitstekend voor de wat kwetsbare nummers, maar ze heeft ook geen enkele moeite met stoerdere liedjes.

Naast zangkwaliteiten bleek Sita ook over leuke presentatietechnieken te beschikken. Samen met Co Rowold presenteerde zij elke zaterdag een ochtendshow bij Jetix, The Max. Later was ze bij Jetix te zien als host van diverse andere programma’s zoals De Karaokeshow en Ga Voor Gezond. Momenteel is Sita werkzaam bij Disney Channel Benelux waar ze samen met Dean programma’s presenteert als Disney Channel Exclusive en My Camp Rock. Voor de Disney film Camp Rock 2 nam ze samen met Dean de titelsong Wouldn’t Change a Thing op.

Ook heeft Sita voor diverse animatiefilms een stem ingesproken. Zo was ze een van de Dwergluiaards in de zeer succesvolle film Ice Age 2 The meltdown en sprak en zong ze de stem van Gloria in voor de film Sunshine Barry en de Discowormen.

Door alle drukke bezigheden van de afgelopen jaren heeft muziek op een laag pitje moeten staan. Omdat muziek toch een grote liefde blijft is Sita momenteel weer voorzichtig bezig met een vervolg… Ze hoopt daar dan ook binnenkort weer mee de bühne op te gaan.

Bekijk ook de uitgebreide tijdlijn biografie van Sita (premium fanclub members only).